Our Anniversary

Our Anniversary

Jumaat, 12 Disember 2014

Survival Essentials in Ward a.k.a Barang Keperluan utk menghilangkan keboringan

Sepanjang berada kat wad selama 1 bulan setengah dan still on-going ni... several things are essentials to make yourselves "at home" dan utk kill the time di hospital... :)

  1. Earphone/Headphone 
    • Berguna semasa boring2 time dgr ayat Quran, tgk movie, dgr youtube... supaya tak kacau katil sebelah...
    • Berguna semasa tido supaya dpt tido lena daripada "bunyi" jiran yang sedang menahan contraction, baby yang keresahan atau patients yg tido ngorok tahap gaban.. (Ngorok=berdengkur dalam jawa hihi)
  2. Quran
    • Ni lah masanya nak baca Quran.. kalau sebelum ni alasan keje-tak-sempat-baca-Quran, skang takde alasan dah ye.. huhu.. Tapi aku masa kat wad ni suka baca terjemahan Quran.. Best! macam baca buku cerita... Hopefully dapat khatam before kuar wad.. InsyaAllah..
  3. Buku/Bahan bacaan
    • Bawak la buku yg korang suke baca.. Skang suke baca buku pasal parenting sebagai persediaan... Fuh.. Rasa mcm byk sgt kene ubah cara hidup sebab nak ensure suasana pembesaran anak2 yg Islamik.. Main point adalah anak2 akan ikut apa yg ibu bapa tunjukkan.. Kalau ibu bapa solat, anak2 pon insyaAllah akan solat ... Kalau ibu bapa tak cakap kasar, anak2 pon akan mcm tu gak... Phew... it's time to reflect yourselves...
  4.  Handphone/Tablet/Laptop
    • Supaya boleh melayari internet dgn jayanya... hahahaha... Tapi hati2... barang2 ni pandai2 la sorok ye.. Hospital tak jamin keselematan barang2 ni.. hihihi
  5. Stok Makanan & Alatan
    • Buah, roti, vitamin, botol air kosong, tisu, tarmos (kalau hospital tak sediakan), pinggan, sudu, cawan bertutup (hospital byk kuman ye.. make sure jgn dedah2 cutlery tu) 
    • Good food will make you one happy patient!! :) 

Tu je kot setakat ni.. kalau ada lagi yg aku rasa perlu, akan ditambah di kemudian hari.. :)

2 ulasan:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam
  2. How to Make Pemmican The Ultimate Survival Food

    Invented by the natives of North America.

    Pemmican was used by Indian scouts as well as early western explorers.

    These people spent a great deal of time on the go and depended on having portable, high-energy, highly nutritious, and filling foods that would last for long periods of time without refrigeration.

    Click HERE to Learn How to Make Pemmican The Ultimate Survival Food !

    People really should avert their gaze from the modern survival thinking for just a bit and also look at

    How folks 150 years ago did it!

    These guys were the last generation to practice basic things-for a living-that we call survival skills now.

    Survival Things Our Great Grandfathers Did Or Built Around The House!

    BalasPadam